Rituals Buddha parfum collectie

Parfum ontdekkingsreis

Rituals Parfum: Oriental Essences collectie

Parfum ontdekkingsreis

Rituals Parfum: Oriental Essences collectie

Al een tijdje was ik van plan om naar de Rituals te gaan, want wonderbaarlijk verkopen ze daar niet alleen heerlijk ruikende schuimende douchegels, maar ook parfum! En dan niet eau de toilette, maar echt eau de parfum. Nou, dit kon ik natuurlijk niet zomaar aan mij voorbij laten gaan. Ik stapte de winkel binnen en werd al verwelkomt door een diep oriëntaalse lucht. Laat dat nou net mijn favoriete geur zijn. Op dat moment wist ik al dat ik fan zou zijn van de Rituals parfums.

Rituals staat natuurlijk bekend om de verwenmomenten en de perfecte cadeaus voor iedereen. Haar verschillende collecties aan geuren gaan de hele wereld over en elke collectie heeft zijn eigen karakter. Ik vraag mij altijd af of mensen deze collecties ook echt bij hun naam noemen of gewoon bij hun kleur. Mijn favoriete is namelijk ‘de witte’. In Rituals taal is dit The Ritual of Sakura. Voor de echt speciale momenten wil ik dan de oranje, ook wel The Ritual of Happy Buddha genoemd. Maar goed, in dit artikel wil ik ingaan op de parfum van de Rituals.

Rituals Oriental Essences

Allereerst wil ik het hebben over de presentatie van de stelling. Rituals denkt altijd erg goed na over hoe zij haar producten presenteert. Ook voor de parfum heeft ze een geslaagde campagne opgezet: de Oriental Essences. De eau de parfum lijn van 2020. De verpakkingen nemen je mee over de hele wereld. Bali, Perzië, Himalaya, Byzantium en nog veel meer plaatsen ruik je niet alleen terug in de Oriental Essences collectie, je ziet het ook aan de verpakking. Het is wederom, net zoals de andere producten van Rituals, een cadeautje om open te maken.

Overweldigende geuren?

Bij het ruiken was ik zeker verrast. Meestal ben ik erg sceptisch wanneer ik nieuwe geurtjes wil ontdekken. Ik heb inmiddels te vaak gehad dat ik dacht dat een geur lekker zou gaan ruiken en een enorme teug lucht had genomen door mijn neus maar werd achtergelaten met een misselijkmakende hoop chemicaliën en een verwarrende teleurstelling. ‘Vanaf nu nooit meer!’ had ik tegen mijzelf gezegd. Dus als ik tegenwoordig ga ruiken, begin ik heel voorzichtig met ruiken om eerst een idee te krijgen van wat mij te wachten staat als ik straks beter aan de geur ga ruiken. Afin, bij Rituals was deze voorzichtigheid niet nodig geweest.

Rituals Oriental Essences Parfum

Eau de parfum voor vrouwen

Zoals altijd probeerde ik een favoriet te vinden. Voor vrouwen was ik er redelijk snel uit. De Fleur de l’Himalaya steeg boven de rest uit. Ik vroeg nog aan de verkoper welke nou het meeste werd verkocht en voor vrouwen was dat de Fleur de l’Himalaya, dus met mij zijn veel andere vrouwen het eens. De geur wordt voornamelijk gevormd door de wilde orchidee en de Himalayaanse pioenroos. Aan deze ingrediënten kun je al raden tot welke familie deze parfum behoort: de bloemige noten.

Eau de parfum voor mannen

Voor de mannen vond ik het lastiger om een favoriet te kiezen. Degene die het meest wordt verkocht is de Roi d’Orient. In deze parfum is Arabische amber en witte peper verwerkt. Door deze ingrediënten krijgt het een zachte vanille tint door de amber en een frisse citroenachtige aroma door de witte peper. In de winkel rook ik deze geur niet erg sterk, maar dat zegt niks. Ik rook deze parfum ook pas na enkele andere geuren, dus er waren nog allerlei luchtjes in mijn neus blijven hangen ?.

Van de vijf geurtjes voor mannen sprongen er twee voor mij boven de rest uit. Dit waren Blue Byzantin en Oasis Verte.

Blue Byzantin wordt gekenmerkt door watermunt en de blauwe jeneverbes. Op het moment van sprayen ruikt de geur naar een scherpe watermunt en deze geur maakt later plaats voor de jeneverbes. De olie van de jeneverbes produceert een rijke geur die doet denken aan naaldbomen met een subtiele fruitige ondertoon. In de basisnoten zul je voornamelijk de zachte geur van grenenhout ruiken.

Oasis Verte ruikt in tegenstelling tot Blue Byzantin niet naar nat moeras van de watermunt, maar wel naar de groenheid zichzelf zoals de naam al deed vermoeden. Met Oasis Verte onder je neus waan je je in een weelderige oase in het oude Arabië. Deze oase wordt gevormd door groene patchouli en vetiver. Voor de houtachtige parfumliefhebbers, zal deze erg goed in de smaak vallen. In de hartnoten zit verse eik verwerkt en de verfrissing van bronwater. Een erg goede combinatie als je het mij vraagt!

Prijs

Benieuwd geworden naar de geuren? Stap de Rituals binnen en probeer ze uit. Het voordeel van de verpakkingen van Oriental Essences is dat je de parfums in twee verschillende maten kunt krijgen. Je kunt gaan voor een grote fles van 60 ml. Deze is onlangs verlaagd in prijs. Eerst betaalde je €49,50 voor een 60 ml geur, nu is dat €42,50 geworden. Naast de grote variant, kun je ook gaan voor de travel size. Deze flesjes bevatten 15 ml parfum en zijn €15,- per stuk. Wanneer je er twee haalt dan betaal je €25,- in totaal. Een mooie prijs om twee eau de parfums te testen. Het is overigens ook een leuk cadeau om weg te geven ?.

Wellicht ook interessant…

Top 10 populairste damesgeuren

Top 10 populairste damesgeuren

Parfum tips Top 10 populairse damesgeuren Ik word altijd vrolijk van een lekker geurtje. Of ik het zelf nou ben, of een willekeurig persoon die langsloopt... Van een lekkere parfum krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Laatst fietste ik achter iemand met de geur One...

Parfum tips: zo draag je parfum

Parfum tips: zo draag je parfum

Parfum tips: zo draag je parfumCoco Chanel zei ooit: “A women should wear perfume wherever she wants to be kissed”. Vaak zijn dit de plekken die op je lichaam het warmst worden zoals je hals, je polsen, tussen je borsten en tussen je benen. Parfumeurs noemen dit ook...

Het verschil tussen eau de toilette en eau de parfum

Het verschil tussen eau de toilette en eau de parfum

Parfum betekenis Het verschil tussen eau de toilette en eau de parfum “Wat is het verschil tussen eau de toilette en eau de parfum?” is een veelvoorkomende vraag. In de parfumwinkels zie je de namen wel staan, maar afgezien van het prijsverschil zou je de verschillen...

Ellen Louters met parfumflesje op Parfumkundig

Hi

Ik ben Ellen

Communicatiekundige met een passie voor parfum. Zo zou ik mij nu omschrijven. In het dagelijks leven werk ik als online marketeer en in het weekend verdiep ik mij in de wondere wereld van parfum.

Nieuwsbrief

Ontvang kennis, tips en de laatste parfum trends